Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko danas je u Karlovcu – uoči svečanog obilježavanja 26. obljetnice karlovačkog županijskog HDZ-a – odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, između ostalog, novi proračun i kandidaturu glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića za ministra branitelja.

o3

Trebalo je to biti ranije riješeno. Naš kandidat je g. Milijan Brkić – bio i ostao. Zbog specifičnih smo razloga, i situacije koja se stvorila oko g. Brkića, inzistirali i inzistiramo da bude jedini kandidat. Jer, ne možemo dopustiti da se njemu radi ono što se radi. Sve cijenimo i poštujemo, ali HDZ ima jednog kandidata. Drago mi je čuti da je Miodrag Demo rekao da će saborski Odbor za branitelje podržati jedino g. Brkića – to je ispravno. G. Brkić to zaslužuje. HDZ je relativni pobjednik izbora – s Mostom smo dogovorili i podijelili ministarstva. Prvenstveno smo tražili stručne ljude, a tek onda stranački opredijeljene. I našli smo ih. Ministarstvo branitelja je pripalo HDZ-u i to je jasno. Ali ne smije se niti zaboraviti da je HDZ počeo s organizacijom obrane Hrvatske – mnogi branitelji su bili upravo iz naših redova. Nemojmo to zanemarivati – nije to „relativan pojam“.

04

Čestitam hrabrim ljudima koji su prije 26 godina osnivali HDZ – u teškim uvjetima kada smo bili izloženi pripremi velikosrpske agresije. Ništa nismo imali, HDZ je bio tu, ljudi su slijedili politiku dr. Franje Tuđmana – neovisnost, sloboda i demokracija. Sve smo ostvarili – i ulazak u NATO i EU – zahvaljujući upravo HDZ-u i narodu koji je slijedio upravo te ideje.

o2