U sportskoj dvorani „Samobor“ održan je središnji skup HDZ-a i Domoljubne koalicije za VII izbornu jedinicu. Predsjednik Tomislav Karamarko u obraćanju prisutnima naglasio je povijesnu ulogu HDZ-a u stvaranju Hrvatske: „HDZ je najjača stranka u Hrvata ikada. Početkom 90-ih dobili smo zadaću stvoriti i obraniti državu, srušiti hrvatski Berlinski zid. Hrvatsku smo uspješno uveli u NATO i EU“, i istaknuo obvezu i domovinski zavjet HDZ-a: „Danas imamo zadaću vratiti dignitet Hrvatskoj. Tu smo kao stijena, nećemo se ni za milimetar odmaknuti od naše ljubavi prema Domovini. Osim naše kulture, tradicije i običaja, Hrvatska je čovjek; pojedinac. Tom pojedincu u vlastitoj domovini ugrožena je egzistencija“.17-(Large)

„Pobijedit ćemo-ništa drugo ne preostaje! Već 25 godina imamo svoju državu, ali imamo i one koji je uporno negiraju. Imaju cinični odmak od nje. Kad god stignu od Hrvatske prave nešto negativno. Svima koji pokušavaju relativizirati hrvatsku domovinu, političko učenje dr. Franje Tuđmana, Domovinski rat, demokraciju koju smo stvorili, reći ćemo dosta. Dva puta su dolazili na vlast i uvijek isto. Nikako da hrvatska socijaldemokracija sazrije u nešto što bismo mogli prepoznati kao domoljubnu snagu. Poručuju da je Hrvatska „slučajna država“. 18-(Large)Zar su oni koji su išli braniti Hrvatsku to radili „slučajno“? Hrvati su se borili i patili za svoju državu. HDZ i Domoljubna koalicija neće dopustiti da itko gazi vrijednosti na kojima je nastala hrvatska država“, rekao je Karamarko.IMG_5488

 Karamarko je rekao da je nužna obnova savezništva s Njemačkom. Gospodarska suradnja bila je tema susreta Karamarka i njemačke kancelarke Merkel koja je otvorila vrata Hrvatskoj. Nijemci su uvijek bili prijatelji Hrvatske, a ovoj vladi su postali neprijatelji. Milanović je nedavno izjavio da bi „papa Franjo glasovao za njega“. Predsjednik Karamarko prokomentirao je izjavu Milanovića: „Njima su rekli da počnu mahati zastavama pa su počeli glumiti demokršćanstvo. Možda bi trebali uzeti naš logo i ime jer su svjesni da samo HDZ sa svojim prijateljima može pobijediti na izborima. Smeta ih naš gospodarski program koji smo napravili zajedno s bavarskim IFO institutom. Vrijeđali su IFO institut, a kad su saznali koliko je utjecajan naglo su zašutjeli“.

13-(Large)_1Karamarko je uvjeren u pobjedu: „U jedno sam siguran. Zajedno ćemo pobijediti! Nudimo zajedništvo i pružamo ruku svima koji će se boriti za kvalitetu života u ovoj zemlji. Nema ništa važnije od toga da zaustavimo pad stanovništva. Stručnjaci kažu da će nas 2050. biti oko 700.000 manje nego sada. Mi imamo program da nas do 2050. bude pet milijuna. Predvidjeli smo 1.000 eura potpore za svaku obitelj s novorođenim djetetom. A SDP se tome smijao. Rekli su da je to „trošak koji nije predviđen u proračunu“. Mi smo ga predvidjeli! Kakva je to država koja nema 300 milijuna kuna za svoju djecu. Pobijedit ćemo i vratiti Hrvatskoj ponos!“15-(Large)

Damir Jelić, potpredsjednik HDZ-a i koordinator za VII Izbornu jedinicu poručio je: „Dok oni rat na ovim prostorima nazivaju „građanskim“ za nas je Domovinski rat svetinja. Dok oni Hrvatsku nazivaju „slučajnom“ državom za nas je ona jedina domovina i majka.

9-(Large)_1

Dok su nas lagali u „Planu 21“ podsjećamo ih da su ga ostvarili u točno devet točaka, a to je bila smjena devet ministara. Dok upravo oni govore isključivo „ili mi ili oni“ jasno im poručujemo: i mi i oni. Zajedno za jedinu nam Hrvatsku!“

Atmosfera skupa u Samoboru