IMG_9037 Fotografija preuzeta sa http://www.hrk.hr/

U Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić predstavljen je Gospodarski program Hrvatske demokratske zajednice, vjerodostojan program na kojem su radili stručnjaci i program koji ima znanstvenu podlogu. Predstavili su ga kandidati HDZ-a za 7. Izbornu jedinicu Damir Jelić, Tomislav Čorić i Davor Ivo Stier. Naglasak programa je na rastu i razvoju gospodarstva, novim radnim mjestima, socijalnoj pravednosti te demografskoj obnovi. Obrazovanje u funkciji razvoja gospodarstva predstavio je Damir Jelić, kandidat i predsjednik ŽO HDZ-a Karlovačke županije.

Zalagat ćemo se za dualni sustav obrazovanja. Riječ je o sustavu koji daje rezultate, gdje se Obrtnička komora Republike Hrvatske, Gospodarska komora Republike Hrvatske s obrazovnim sustavom već od prvog razreda srednje škole uključuju u obrazovanje učenika i na taj način se školuju jednim usklađenim programom nacionalne županijske razine upravo oni kadrovi koji su potrebni. Time se postiže i motivacija svih onih koji nemaju završenu srednju školu jer se odvajaju financijska sredstva, a moguće ga je provesti u 50-ak škola već od sljedeće jeseni u Republici Hrvatskoj.” – kazao je Damir Jelić 

Nakon predstavljanja programa, svi kandidati su prisustvovali otvorenju 13.Obrtničkog sajma gdje su imali prilike obići i porazgovarati s brojnim izlagačima.

14102426_180125462409762_4460682896403857244_n