Kandidati Domoljubne koalicije VII. izborne jedinice Nada Murganić i Dražen Štiglić gostovali su danas na Hrvatskom radio Karlovcu gdje su imali prilike slušatelje ovog radija upoznati s temama programa Domoljubne koalicije.

U uvodnom obraćanju kandidat Dražen Štiglić govorio je o prednostima i nedostacima starijih osoba na tržištu rada. Upravo činjenica da su iskustvo gradili godinama, jedna je od najvažnijih prednosti, no s druge strane starije osobe podliježu bolestima pa je to veliki minus, no jedna od bitnijih stavaka našeg programa je cjeloživotno učenje i to bi im omogućilo ponovno reaktiviranje na tržištu rada, ističe Štiglić.

Siromaštvo starijih osoba se ubrzano povećava. Hrvatska je na 3. mjestu po siromaštvu, odmah iza Bugarske. Aktualna Vlada po tom pitanju nije učinila ništa. Nema nikakvu strategiju poboljšanja statusa naših umirovljenika. Prosječna mirovina iznosi 1415 kuna. „Što našem umirovljeniku ostaje nakon što plati sve troškove“, pita se Štiglić.

„Naši umirovljenici nisu čarobnjaci“, kazala je Nada Murganić. „Ova Vlada je najmanje senzibiliteta pokazala prema siromašnim građanima. Nažalost, tek sada u predizbornoj godini Vlada Zorana Milanovića postala je naglo osjetljiva. Zašto se vaučeri za struju nisu dijelili ranije“, nastavlja Murganić. Položaj žena na tržištu rada također je loš. „Imamo najviše nezaposlenih žena od 40 do 60 godina koje imaju nižu obrazovnu strukturu. Mi ćemo voditi računa o stimuliranju radne aktivnosti. Gospodarstvo je temelj. Mudrom politikom Domoljubna koalicija će napraviti promjene. One nisu dolina suza. To je pravilna raspodjela sredstava koje možemo povući iz Europskih socijalnih fondova. Radi se samo o tome je li nam stalo do naših građana i koliko“, kazala je Murganić.

„Domoljubna koalicija , na čelu s predsjednikom Tomislavom Karamarkom donijela je čvrsti program i ne sumnjamo da će građani to prepoznati i 08. studenog svoj glas dati upravo nama“, zaključili su.