Danas je održana konferencija za medije na temu „Zadržimo mlade ljude u Hrvatskoj“. Predsjednik mladeži HDZ-a grada Karlovca, Matija Furač naglasio je kako je nezaposlenost kao i odlazak mladih iz domovine Hrvatske jedan od gorućih problema. Dodaje kako je loša politika Vlade Zorana Milanovića dovela budućnost mladih ljudi u katastrofalno stanje. „Hrvatska stopa nezaposlenosti mladih približila se 40% te je prema podacima Eurostata druga najveća stopa nezaposlenosti mladih u Europi“, naglasio je Furač. „Ne želimo i nećemo dopustiti da naši prijatelji i poznanici napuštaju ovaj prekrasan grad radi loše poduzetničke klime u koju nas je doveo Zoran Milanović i njegova Vlada. Stoga Vas sve pozivam da 8.studenog izađete na izbore i podržite Domoljubnu koaliciju te izaberete nužno potrebne promjene i jaku Hrvatsku, Hrvatsku sretnih i ponosnih mladih ljudi“, zaključuje Furač.

12196076_493938414108220_6122491113280262792_nMatija Vuković, predsjednik mladeži HDZ-a Karlovačke županije navodi kako nakon ovako loše i nadasve crne statistike nije lako krenuti dalje, pronaći snagu i boriti se. Navodi kako HDZ na čelu s Domoljubnom koalicijom u svome Izbornom programu nudi niz rješenja za ostanak mladih u Lijepoj našoj. „Hrvatsku treba zaposliti i mladim ljudima dati mogućnost“, naglašava Vuković.  Dodaje kako mladi trebaju i moraju ostati u domovini. „Sadašnja Vlada ih je svojim postupkom tjerala u inozemstvo, ali mladima treba pružiti pristojne uvjete života u njihovoj domovini i za to će se Domoljubna koalicija boriti“, zaključuje Vuković.

Antonija Bekić, voditeljica Izbornog stožera Sveta Nedelja, osvrnula na program Stručnog osposobljavanja mladih. Navodi kako se već u samom početku ova mjera pokazala promašenom i lošom budući da služi samo za 12119028_493938510774877_4023722210734757255_nsanaciju trenutnog stanja, a da bi se problem riješio potrebno je donijeti strategiju, konkretno u ovom slučaju strategiju o zapošljavanju mladih ljudi. „Otvaranje novih radnih mjesta mora biti u skladu s potrebama tržišta rada, a tržište rada mora biti u uzročno posljedičnoj vezi s obrazovnim sustavom“, naglašava Bekić. Ističe kako se glasanjem za ovu vladu dugoročno uništava tržište rada, mladi, odgađa se potrebna reforma obrazovnog sustava ali i mirovinskog. „I zato 8.11. svi zajedno glasajmo za jaku Hrvatsku, za Hrvatsku koja svoju mladost ne ponižava, za Hrvatsku koja će biti primjer sretnog života mladih ljudi“, naglašava Bekić.

Majda Burić, kandidatkinja Domoljubne koalicije VII. izborne jedinice navodi kako su mladi u mandatu Milanovićeve vlade samo epski opjevani kao skupina od posebne društvene važnosti, a toliko su im zapravo nebitni i ne znaju što će s njima jer niti poznaju potrebe svoga naroda, niti potrebe svoje domovine. Također ističe kako će HDZ otvaranjem radnih mjesta i poticajnom politikom prema mladima osigurati da mladi ostanu u RH i da dostojno žive od rada u svojoj domovini. 12193335_493938330774895_740825325334116749_n„Osigurat ćemo stambeno zbrinjavanje mladima koji ulaze na tržište rada i ohrabriti ih u osnivanju obitelji različitim mjerama. Poticat ćemo mlade na poduzetništvo i samozapošljavanje i u najvećoj mogućoj mjeri koristiti europska sredstva iz programa Inicijative i Jamstva za mlade“, zaključuje Burić.