Zajednica žena “Katarina Zrinski”

O Zajednici

Zajednica žena “Katarina Zrinski je organizacija žena Hrvatske demokratske zajednice.
Osnovana je u Splitu 20. veljače 1999. godine. Unutar Hrvatske demokratske zajednice, Zajednica žena ima status zasebne organizacijske cjeline, ali nema status pravne osobe. Ona okuplja žene unutar stranke kao i žene koje prihvaćaju programska načela HDZ-a. Temeljna zadaća Zajednice žena jest jačanje položaja žena unutar HDZ-a i određivanje političkih stajališta njezinih članica u odnosu na temeljna društvena pitanja hrvatskog društva.

Zajednica žena promiče: obitelj kao temeljnu zajednicu društva afirmirajući ulogu žene u obitelji,  potiče dosljednu provedbu nacionalne politike za promicanje jednakosti žena, borbu protiv nasilja nad ženama i djecom, odgoju djece i mladih i suradnju s nevladinim organizacijama u promicanju prava žena.

 

Predsjednica

murganic

 

Nada Murganić, dipl. soc. radnik

Nada Murganić rođena je 14. siječnja 1958. U Karlovcu. Udana je i majka jednog djeteta. Završila je Gimnaziju u Karlovcu, a 1981. je diplomirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Studij za socijalne radnike i stekla zvanje diplomirani socijalni radnik. Radno iskustvo stjecala je u Crvenom križu u Karlovcu na poslovima zaštite starijih i nemoćnih osoba kao socijalna radnica, a već dugi niz godina uspješno vodi Dom za starije i nemoćne, Sveti Antun u Karlovcu. Aktivna je u društvenom radu humanitarnog značaja i surađuje sa udrugama i civilnim inicijativama u području svoga stručnog djelovanja.

Članica HDZ-e je od 1995. Osim što je predsjednica Županijske organizacije zajednice žena „Katarina Zrinska“ Karlovačke županije, članica je predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije, potpredsjednica je Gradskog odbora HDZ-e grada Karlovca. Od lipnja 2010. obnaša dužnost predsjednice Gradskog vijeća Grada Karlovca.

Predsjedništvo

IME I PREZIME
FUNKCIJA
Nada Murganić
Predsjednica